Am auzit că buzoienii sunt niște oameni foarte norocoși. Pentru că săptămâna viitoare se joacă All Inclusive la ei în oraș. Și am auzit și că spectacolul e sold out, ceea ce mă bucură enorm. Pentru că e o comedie foarte, foarte tare pe care e mai mult decât păcat să n-o vezi măcar o dată.
Eu am fost la All Inclusive prin mai, când s-a jucat la Ploiești și când am prins chiar ultimul bilet din primul rând. Și tare mi-a plăcut. Mi-a plăcut pentru că e un spectacol extrem de complex. Da, e o comedie. Dar nu e doar atât. E o piesă cu un substrat social solid, care te face să-ți pui niscaiva întrebări. E foarte bine scrisă. Și la fel de bine pusă în scenă de cinci oameni de geniu…
Exemplari ca întotdeauna, Medeea Marinescu și Marius Manole intră în pielea lui Margaret și Maurice, doi soți aflați în plină criză a vârstei mijlocii ce se confruntă fiecare cu propriile neîmpliniri, uitând să mai comunice unul cu celălalt. Până când sunt treziți la realitate de fiica lor de 20 de ani, Adele – interpretată perfect de către Diana Roman – care le dă, cu un entuziasm debordant, vestea că așteaptă un copil. Iar tatăl copilului este chiar profesorul ei de actorie, Vincent. Un burlac convins de aproape 40 de personificat cu o ușurință incredibilă de Vlad Zamfirescu, care semnează de altfel și regia spectacolului. Și, întâmplător sau nu, Vincent are o soră. Monique (senzaționala Mirela Oprișor), o femeie frumoasă și mai înțeleaptă decât ar vrea să pară, care își ascunde regretele în spatele unei jovialități aparente. Și care este amanta lui Maurice (acel Maurice menționat anterior, tatăl iubitei fratelui ei). Iar când toți cei 5 se întâlnesc… Ei bine, ce se întâmplă când cei 5 se întâlnesc aflați voi în sala de spectacol 😉
Sunt sigură că pentru o oră și jumătate veți uita de lumea de afară și veți savura fiecare moment. Vorbim despre o comedie alertă, echilibrată, cu replici deștepte și actori care știu cum să le mânuiască. Și în același timp, despre o formă atât de rafinată de terapie. Pentru că All Inclusive aduce în discuție, sub masca fină a unui umor foarte bine dozat, elemente psihologice atât de pregnante în societate. De la căsniciile puse la încercare de neîmplinirea de sine, la prejudecățile legate de relațiile dintre doi oameni de vârste diferite, de la temerile mult exagerate ale părinților de a nu-și vedea copiii repetându-le greșelile, la dorința neauzită a acestora din urmă de a se face auziți… Toate sunt aduse în atenția spectatorului, căruia nu-i rămâne decât să accepte provocarea la introspecție…
All Inclusive este, mai mult ca sigur, o comedie cu tot ce trebuie. Și e imposibil că după ce o vedeți să nu vă doriți să reveniți. E un spectacol din care cu toții avem ceva de învățat. Și la care se râde chiar bine. E actual. Excelează prin franchețe și prin mesaj. E mișto, ce să mai… Așa că, hai la teatru!