Voluntariat #Cultural21Offline

Da, am un blog. Nu știu dacă-i cel mai grozav blog din lume, însă e un proiect de suflet pe care încerc să-l cresc cât mai frumos. Și să-l aduc cât mai aproape de oameni. Pentru că eu scriu despre cultură, în general. Iar cultura nu prea are cum să existe fără oameni, nu? Așa că m-am gândit să încerc să fac mai mult decât doar să scriu. M-am gândit să-mi iau inima în dinți și să încerc să aduc oamenii față în față. Oamenii frumoși, talentați și valoroși față în față cu oamenii la fel de frumoși care îi iubesc și care au nevoie de ei și de arta lor 🙂 Și m-am gândit să fac în așa fel ca prin aceste întâlniri de suflet să găsesc prilejul de a susține în fiecare lună tinerii artiști care schimbă lumea prin munca lor. Astfel că începând din martie, o dată cu venirea primăverii, mi-am propus ca în fiecare lună să existe câte un eveniment special din seria #Cultural21Offline. Iar toate veniturile rezultate după fiecare dintre aceste evenimente să meargă către proiectul Art&About al Asociației Pomul Comorii, pe care l-am demarat în această lună și despre care puteți citi mai multe aici.

Știu că nu va fi simplu, însă am încredere că fiecare eveniment #Cultural21Offline la care m-am gândit va reuși să adune laolaltă multe inimi însetate de teatru, de poezie, de muzică, de dans sau de orice altă formă de artă existentă pe pământ. Am încredere că lumea încă mai are nevoie de frumos, de emoție, de trăire, de idei și de lucruri cu adevărat valoroase. Și am încredere că visul numit Art&About va deveni în scurt timp realitate.

Dar pentru a reuși, aș avea nevoie de puțin ajutor. Aș avea nevoie de alți câțiva nebuni care să creadă alături de mine în ideea asta. Și care să fie dispuși să ofere o fărâmă din timpul lor pentru a face posibil fiecare eveniment. O gașcă simpatică de voluntari la fel de dependenți de lucruri faine ca și mine, cu ajutorul cărora să devină posibile micile întâlniri fermecate din fiecare lună.

Ce-ar însemna mai exact să fii voluntar #Cultural21Offline? Ei bine, ar însemna să fii parte din mica familie care se ascunde de fiecare dată în culise și care face posibil ca publicul să se bucure de fiecare moment. Ar însemna să te implici activ în promovarea online și offline a fiecărui eveniment. Să ai grijă de micile detalii organizatorice, ca primirea invitaților sau pregătirea sălii. Să vii cu propriile idei. Și, desigur, să fii mereu cu zâmbetul pe buze 😉

Ce primești în schimb pentru timpul tău? O experiență unică. Cunoști oameni minunați, în lumea lor minunată. Îți faci prieteni noi, alături de care poți să mergi la teatru, la film sau la concerte. Pui umărul la promovarea valorilor adevărate, într-o societate care are nevoie acută de cultură. Chiar și propria rubrică pe canalul de YouTube Cultural.21, dacă te simți suficient de curajos 😀

Te-am convins? Dacă da, aștept să-mi scrii. O poți face la madalina@cultural21.ro sau la voluntariat@pomulcomorii.ro, cu subiectul „voluntariat cultural21”. Sau, dacă ți-e mai simplu, îmi poți trimite un mesaj pe Facebook, aici. Cheers!

%d blogeri au apreciat asta: