Câte ceva despre mine și blogul meu simpatic…

Hello and welcome!

Eu sunt Mădă, fata cu condeiul din spatele articolelor de pe Cultural.21. Un blog mic și foarte probabil neînsemnat pe care mie îmi place să-l numesc mic ghid foarte subiectiv de lifestyle cultural. Un loc unde scriu despre marea mea pasiune. Adică despre teatru. Și despre alte lucruri faine. Cum ar fi despre filme, cărți, muzică și altele asemenea. Despre evenimentele, oamenii, locurile și lucrurile care îmi plac și despre care cred eu că ar trebui să știe toată lumea.

Nu, nu sunt nici jurnalist, nici teatrolog, nici critic de ceva. Și, dacă-mi permiteți o răutate, nici n-aș vrea să fiu… Sunt doar un copil (încă) speriat, care și-a găsit salvarea în teatru. Un spectator cu calități și o groază de defecte… Iar ceea ce povestesc eu pe Cultural.21 nu e decât ce simt. O impresie personală. Uneori foarte personală. Căci v-am spus deja, am și eu simpatiile și antipatiile mele. Și micile mele plăceri vinovate… Știu că există voci care susțin că ceea ce fac eu n-ar fi neapărat de bine. Pentru că despre cultură ar trebui să vorbească doar oamenii de cultură. Cei cu patalama. Îmi permit însă să cred că nimic din ceea ce scriu aici nu face rău nimănui… Și-mi permit să fiu din nou rea… Prefer să fiu eu, fata cu blogul mic și insignifiant, decât un critic de teatru scorțos care are mereu grijă să spună (doar) ce nu-i bine deși cel mai probabil nu a pus niciodată piciorul pe scândură…  Tot ceea ce fac eu e din nevoia de a împărtăși cu cineva emoțiile și gândurile mele. Iar dacă micul meu proiect va putea ajuta în timp, câtuși de puțin la promovarea culturii într-o societate care are nevoie de ea ca de aer, atunci eu sunt mai mult decât împăcată.

În fiecare săptămână, caut lucruri frumoase despre care să scriu. Și încerc mereu să scriu tot frumos. Deși uneori e greu, recunosc. Poate că nu pare, dar eu am gura mare și puțin cam spurcată… Dar prefer să mă abțin de la comentarii răutăcioase și atunci când simt că nu rezonez eu cu cine știe ce detaliu, să nu scriu deloc… Pentru că de rău se tot scrie. Și încă mult. Și pentru că-mi pare că am cam uitat să vedem partea frumoasă a lucrurilor. Să privim în sufletele oamenilor și să le mulțumim pentru tot ceea ce ne oferă…

Cultural.21 este un experiment. Nu știu cum va evolua pe parcurs și nici ce reacții va stârni. Este însă un proiect extrem de personal, pe care vreau să-l văd crescând frumos. Până atunci, vă invit să vă bucurați de aventură alături de mine!

PS: Cultural.21 este un proiect not-for-profit, susținut în totalitate din fonduri proprii. A fost dorința mea principală ca, din respect pentru cititori și pentru oamenii și lucrurile despre care scriu, site-ul să nu conțină nici un element comercial sau publicitar. Cultural.21 NU a fost și NU este partener, sponsor sau „prieten” oficial sau neoficial al niciunui eveniment și al niciunei instituții publice ori private. Și niciun articol de pe blog NU a fost scris ca urmare a vreunei colaborări de orice fel. Și insist să se știe acest lucru. Mă simt datoare să fac această precizare. Datoare față de acei oameni – cărora le promit să nu mă schimb niciodată! – care au ales să creadă în mine tocmai pentru că țin neapărat să păstrez Cultural.21 așa. Onest. Curat. Cât vreau eu de subiectiv. Și independent.

%d blogeri au apreciat asta: