FILME STRĂINE · FILME, SERIALE & LUCRURI FAINE DE LA TV

New Year’s Eve, un film numai bun pentru ultima zi din an

E ultima zi din an și mulți dintre voi sunteți probabil în toiul pregătirilor pentru petrecerea de diseară. Dacă însă mai aveți câteva ore libere sau dacă planurile voastre se aseamănă oarecum cu ale mele și în noaptea dintre ani rămâneți acasă, îndrăznesc din nou să vă recomand un film.

New Year’s Eve nu e vreun film extraordinar. Dar este, în același timp, departe de a fi banal. E unul dintre acele filme în care viețile imperfecte ale mai multor necunoscuți se intersectează în mod neașteptat iar existența lor capătă un alt sens. Și totul se întâmplă de Anul Nou, în efervescentul New York. Fiecare personaj are povestea sa, cu bune și cu rele. Visurile, dar și regretele sale. Fiecare se află în căutarea unei (noi) șanse și fiecare o primește într-un fel sau altul. Și asta îmi place mie la New Year’s Eve. E un film care-ți dă speranță. Și o face fără a deveni invaziv la nivel emoțional. Nu e un film care să exceleze în profunzime. Are o oarecare subtilitate, însă fără a deveni complicat în vreun fel. Are și umor, are și romantism ușor prea dulce, are și tușe de dramă țesute foarte fain. Are replici care te pun pe gânduri și o distribuție fabuloasă. E un film de public, dar mai altfel. Are un mesaj foarte mișto, dincolo de aparențe. Te face să zâmbești în timp ce îți amintește sfios care sunt detaliile cu adevărat valoroase în viață… Și e un film care vorbește despre iubire, despre dorințe împlinite, despre relațiile complicate dintre părinți și copii, despre cum fiecare sfârșit e un început.

E imposibil să vezi New Year’s Eve și să nu privești cu mai mult optimism către anul care vine. La fel cum e imposibil să nu te identinfici pentru o fracțiune de secundă cu unul dintre cele 15 persoanje. Eu, spre exemplu m-am simțit extrem de aproape de Ingrid, doamna ciudățică jucată cu o energie debordantă de Michelle Pfeiffer. Aventura ei de Anul Nou mi-a dat un curaj nebănuit pentru anul care vine și m-a învățat să cred că nimic nu e imposibil. Iar dacă nu o să vă placă de Ingrid, mai sunt atât de multe povești cu care sigur veți rezona câtuși de puțin din fața ecranului. Tot ce trebuie să faceți este să dați o șansă acestui film înainte să vă puneți tradiționala dorință de la miezul nopții…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.