TEATRU

De revăzut: Fă-mi loc!

După două spectacole cu o încărcătură aparte, seara trecută mi-am încheiat săptămâna în stil mare, cu o comedie la fel de specială: Fă-mi loc! E a doua comedie în regia maestrului Beligan pe care o văd, după Nimeni nu-i perfect (despre care am mai vorbit, aici) și ambele spectacole m-au cucerit. M-au cucerit prin viziunea actuală, prin texte perfect echilibrate, și prin personaje construite cu o iscusință psihologică de actori geniali. Timp de o oră și jumătate, am uitat de tot și de toate. Am râs mult. Și am și reflectat puțin la poveste. Teatrul a fost, din nou, cel mai frumos cadou pe care l-am putut face sufletului meu!

Fă-mi loc! e o comedie bună. Foarte bună. O comedie în care comicul de limbaj și cel de situație se îmbină spectaculos. O comedie cu replici îndrăznețe, dar și cu un mesaj subtil. O poveste despre doi oameni singuri care se întâlnesc chiar înainte de Crăciun, într-un tren de noapte. Manuel abandonat pe nepusă masă de soție chiar înainte de călătorie. Camilla decisă să nu mai aștepte ca iubitul ei căsătorit să își părăsească familia pentru ea. Doi oameni foarte diferiți, la prima vedere, care se descoperă unul pe celălalt aparent accidental. Dar să fie oare întâmplător alese reperele spațio temporale? Crăciunul, acea perioadă când lipsa celor dragi devine mai apăsătoare ca oricând. Și un tren de noapte, simbol al unei călătorii dinspre încercările neașteptate din viața personajelor noastre înspre zorii unei noi iubiri… Și să fie oare întâmplătoare toate celelalte detalii?

Și, apoi, Fă-mi loc! e o comedie jucată fenomenal. Pentru că Medeea Marinescu și Marius Manole sunt doi actori fenomenali, indiferent de partitura care le revine. Sunt atât de plini de energie și rezonează atât de bine cu personajele lor și cu publicul deopotrivă, încât e imposibil să nu privești hipnotizat către scenă. Marius este unul dintre acei actori care nu încetează să surprindă. Poate juca orice, oricând, cu aceeași ușurință supraomenească. Și ce este poate cel mai important, știe să se bucure cu adevărat de tot ceea ce face, de fiecare minut petrecut pe scenă. Iar Medeea? Este frumoasă și incredibil de talentată. Are o naturalețe inconfundabilă și o sclipire unică în ochi. Orice personaj strălucește în interpretarea ei. Și felul în care cei doi se completează perfect pe scenă transformă orice spectacol într-un regal. O lecție de actorie și de sinceritate deopotrivă, la care publicul nu rămâne niciodată indiferent.

Fă-mi loc! este, pe scurt, unul dintre acele spectacole pe care e imposibil să nu-ți dorești să le revezi. Pentru că nu e doar un spectacol foarte bine pus în scenă, care te face să uiți de grijile cotidiene. Este o poveste care vibrează prin simplitatea intenționată ce scoate în evidență trăirile lui Manuel și ale Camillei, cu toate substraturile reliefate discret… Este un spectacol foarte fain și pun pariu că nu aveți cum să mă contraziceți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.